Çok köklü bir tarihi olan ve birçok medeniyet görmüş Tahran toprakları, İran’ın başkentidir. Tahran’da bulunan yüzlerce müze, sanat galerisi ve mimari eser bulunmaktadır. Bu köklü tarihte günümüze kadar gelmeyi başarmış pek çok tarih kokan eserler vardır. Bu tarihi eserleri görmek için yakın zamanda yapacağınız bir Tahran tatili sizi tarihte güzel bir yolculuğa çıkaracaktır. Tahran’da nereye gidilmeli? Nereden alışveriş yapılmalı? Ne yenmeli? Nerede konaklanmalı? Nereden ulaşım sağlanmalı? Bu soruların tüm cevapları için Tahran Uçak Bileti ve Şehir Rehberi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Tahran tatilinizi en uygun ve en avantajlı şekilde tamamlamak istiyorsanız, Atlas Global’den erken rezervasyonlu uçuş planlarına göz atın… Eylül ayı erken rezervasyon fiyatları 165$’dan başlayan uygun fiyatlar ile sizi bekliyor.

Tahran’da Konaklama;

Her zevke ve her bütçeye uygun konaklama için Tahran’da pek de zorlanmayacaksınız. Oteller ve diğer mimari yapılarda konaklamakta zorlanıyorsanız şehrin merkezindeki bazı oteller; ‘’Esteghlal Otel’’, ‘’Parsian Enghelab Otel’’, ‘’Laleh Internatıonal Otel’’ ve’’ Parsian Hotel Azadi’’ en bilinen oteller arasında gelmekte

 

Tahran’da Görülmesi Gereken Yerler; 

Uzun yıllardır Tahran’ın adeta simgesi olmuş olan Azadi Kulesi, Tahran’a gidip de görülmesi gereken yerlerin başında gelmekte.  Kulenin altında Azadi müzesi de mevcut.  Şehrin her yerinden görünebilen ve tek başına ayakta durabilen en uzun 12. Kulesi olan Milad Kulesi de Tahranda görülmesi gereken yerlerden biri.  Pers İmparatorluğundan itibaren günümüze gelmiş olan bir çok tarihi eser de görülmeye değer.  Tahran’ın en eski yapısı da olan Golestan (Gül Bahçesi) de kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir.

 

Tahran’da Yeme İçme Noktaları;

Pers kültürünün ve modern İran mutfağının karışımları olan yemekleri oldukça sık bulabilirsiniz. Bol baharatlı yöresel tatları, pilavları ve tavuk yemekleriyle ünlenmiş İran mutfağının bu lezzetlerini ve özel kebaplarını şehrin merkezindeki şu mekanlarda bulmanız mümkün; ‘’Shandiz Mashad’’, ‘’Nayeb Restaurant’’ ,‘’Monsoon Restaurant’’, ‘’Sharaf El Islam’’, ‘’SPU Restaurant’’.

 

Tahranda Alışveriş Mekanları;

Alışveriş tutkunlarının mutlaka görmesi gereken, Tahran’da alışveriş denilince ilk akla gelen yer olan Tahran Büyük Çarşısı’nda pek çok hediyelik eşya, Tahran’a özel el işçiliği ürünler, bazı baharatlar, ünlü İran halıları ve değerli takıları bulabilirsiniz. Ülkenin ekonomisine büyük katkı yapan bu çarşının dışında, Cuma Pazarı ise halı gibi ürünlerin daha uygun fiyata bulunduğu, uygun bütçeli bir çarşıdır.
Tahran’da Ulaşım;  Toplu taşıma pek de gelişmese de Tahran metrosu ile ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca şehir de taksiyle ulaşım da mümkün.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.